TOP termékek

Szavazás

Himalája sószappan 300 g

Himalája sószappan 300 g
Himalája sószappan 300 g

A sószappan használatával lehetőség nyílik a krémek elhagyására.                     

A só lehetővé teszi, hogy a bőrünk újra képes legyen magától regenerálódni.

Bőrünk ezt az adottságát a kozmetikumok használatával veszti el. Pl.: egy újszülöttnél a bőr képes a savas védőburok létrehozására.      

A szervezetünk képes magát regenerálni, ha lehetőséget adunk rá. A só alkalmazásával sikerül áthidalni a regenerációs időszakot. A himalája só kiegyenlítő hatású, beállítja sav-lúg háztartást és az egyénnek megfelelő pH – értéket.           

A sószappan mindenféle bőrtípusra egyaránt használható.                  

Száraz bőrnél, a só lezárja a bőr felületet, nem engedi kipárologni a  nedvességet. A só használatával nem tömítjük el a bőrt, így az továbbra is lélegzik.                 

Zsíros bőrnél, a kiegyenlítő hatása miatt, harmonizálja a túlzott faggyú termelődést.                       

Pattanásos, teenager bőrnél segíti a hormonháztartást egyensúlyba hozni, valamint gyulladáscsökkentő hatású.                  

A só, serkenti a vérkeringést, az anyagcserét, ezáltal frissebbé varázsolja a bőrt.                 

A sószappan egy kristálysó darab, ami szappan formára van alakítva, innen kapta a nevét. Tehát nem mosakodásra szolgál, hanem mintha egy krém lenne, úgy használjuk. A sószappan, 100 %-os kristálysó, kémiai adalékanyagot nem tartalmaz.                    

Használata: A tiszta bőr felületre vigyük fel a sót. Nedvesítsük be a sószappant és közvetlenül a szappannal kenjük be a bőrt, vagy kézről visszük fel a sót, vagy a sószappant feloldva, a tömény sóoldattal kenjük be az arcunkat. Hagyjuk megszáradni! A kezdeti csípő érzést a bőr irritációja okozza, ez elmúlik 2-5 percen belül. A bőrön kikristályosodott sót vagy rajta hagyjuk, vagy szárazon kézzel illetve ruhával lepergetjük. Amennyiben a bőr feszül ne kenjünk rá azonnal olajat, hanem várjunk kb. 20 percet. Általában ez elég idő ahhoz, hogy meginduljon a faggyú termelődés és elmúljon a feszülő érzés.                     

Fontos: Ne kenjünk rá krémeket, csak olajat, azt is csak, ha muszáj! A só használata előidézhet egy kezdeti rosszabbodást pl.: még több pattanás, gyulladások stb., ez a méregtelenítés jele. Ne ijedjünk meg, hagyjuk a bőrünket regenerálódni.                     

Bőrbetegségek esetén pl.: pikkelysömör, ekcéma, neurodermitisz, allergia, gomba stb. célszerű az érzékeny, sérült bőrt nem közvetlenül a sóval bekenni, hanem a sóoldattal.

A sószappant tegyük bele egy pohárba és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. A víz leold annyit a sóból, hogy az egy telített kb. 26 %- os sóoldat lesz. Egy sószappan kb. 200 gramm, erre összesen 600 ml vizet lehet önteni, hogy az oldat telített legyen. Mindaddig, míg fel nem oldódott só darab van az oldatban, addig telített az oldat. Egy sószappan kb. 2 - 3 hónapra elegendő. A bőrünket kezdetben minden mosakodás után kenjük be sóval, majd ahogy a bőr egészségesebbé válik már csak igény szerint alkalmazzuk a sót.                         

A só használható borotválkozás után is, arcszesz helyett, mert   megnyugtatja a bőrt, elmulasztja a kipirosodást. Állandó használatával elmúlnak a szőrtüsző gyulladások.                               

A só vírusölő hatása miatt kiválóan alkalmas herpesz kezelésére illetve megelőzésére. A benedvesített sószappannal kenjük be a beteg bőrfelületet. Minél gyakrabban kenjük, annál hamarabb múlik el illetve szárad le a hólyagocska.

1 282 Ft
A vásárlás után járó pontok: 64 Ft
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!